fbpx
Winkelwagen

Gratis verzending vanaf 49,95

Gratis retourneren

100% veilig betalen

1-2 dagen levertijd

Wijn bewaren of direct consumeren?

Flessen kelder - valencia filter

Delen:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Op de plank of direct in het glas?

Wijn bewaren of direct consumeren? Hoewel wij mensen er niet mooier op worden naarmate we ouder worden, denken we dat vaak wel van wijn, maar is dat ook zo? Het tegendeel is waar! Net als wij mensen wordt de meeste wijn er niet lekkerder op naarmate ze ouder worden, uitzonderingen daar gelaten natuurlijk.

Directe consumptie

Tegenwoordig worden de meeste wijnen ter wereld gemaakt voor directe consumptie. Lees: binnen een jaar na de oogst voor 98% van de witte- en 90% van de rode wijn. Is de wijn na deze periode niet meer drinkbaar? Nee, natuurlijk niet. Echter wordt de smaak wel minder aantrekkelijk. De jonge, frisse en fruitige smaak zal verdwijnen en dan blijft er weinig meer over. Koop je een fles wijn in de supermarkt of slijterij kun je ervanuit gaan dat deze direct op dronk is. Kies bij voorkeur zelfs voor een wijn met een zo jong mogelijk jaartal. Er is een klein percentage wijn dat beter wordt naarmate je hem langer bewaard. Dit zijn vaak de duurdere flessen wijn die niet in de supermarkt verkrijgbaar zijn.

Houdbaarheid na opening

Goed, dit is duidelijk maar ik hoor je denken.. wat doe je nu met die fles als hij open is, maar nog niet leeg? Hoe lang is deze nog houdbaar? Zodra je een fles wijn opent komt er zuurstof bij. Dit komt de wijn niet ten goede, hij veroudert en bederft. Lage temperaturen vertragen dit oxidatieproces dus bewaar de wijn na het openen op een koele plek (bijvoorbeeld koelkast of kelder). Je kunt ervan uitgaan dat de wijn dan nog zeker twee dagen goed blijft.

Dus net als voor ons mensen, geldt ook voor de meeste wijnen het cliché; geniet er maar van zolang hij nog jong is! Pak die kurkentrekker maar weer uit de la, proost!

Hier nog even een greep uit een aantal lekkere, fruitige wijn welke je direct kunt consumeren en niet hoeft te bewaren:

Rode wijn: Masseria Pietrosa, Puglia Igt Negroamaro

witte wijn: Aotearoa, Marlborough Sauvignon Blanc

Rosé: San Marzano, Salento Igp Tramari Rosé Di Primitivo

Delen:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dit is ook interessant!

Gratis verzending

Op bestellingen vanaf 49,95

Gemakkelijk retouneren

WijnFantasie staat voor service

Groot assortiment

De beste en lekkerste wijnen

100% Veilig betalen

Ideal / MasterCard / Paypal

De waardering van wijnfantasie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 8 reviews.